Technical Communicator.

Till följd av dagens snabba tekniska utveckling är det av yttersta vikt att lyckas förmedla funktioner på ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt. Det är avgörande för att användaren ska kunna ta till sig de funktioner som finns i produkten, därigenom bidrar teknikinformationen i allt högre grad till produktens mervärde. För vad är en fantastisk produkt värd, om användaren inte förstår hur funktionerna kan användas?

 

Vi söker ytterligare teknikinformatörer till vårt kontor på Lindholmen i Göteborg, som på ett professionellt sätt kan stötta våra kunder att skapa teknikinformation och informationslösningar av hög kvalitet, med hjälp av de senaste teknikerna och verktygen för tekniskt avancerade produkter. Du kommer att ha ett långtgående ansvar för design, utveckling och leverans av teknisk dokumentation i avancerade projekt mot våra kunder, som ofta är världsledande inom sina industrier.

 

Teamet som söker två nya kollegor består av ca 30 Tekniska skribenter / Technical communicators som arbetar för att skapa användarvänlig information till fordonsbranschen. Vi jobbar till stor del i topics (topic-baserat skrivande), vilket gör informationen mer lätttillgänglig och anpassad. Som användare ska du hitta den information du söker, när du behöver den och skriven på ett sätt som är enkelt att förstå. 

 

"Det är nåt visst med mina kollegor. Om det är tack vare någon form av kultur som sitter i väggarna eller att det bara är en samling härliga människor är något oklart. Förmodligen är det en kombination av de båda."

- Technical Communicator, Göteborg November 2016

Vår nya kollega

För att bli en framgångsrik Technical Communicator hos oss på Semcon krävs det att du kan konsten att producera teknisk dokumentation för olika typer av produkter, syften och målgrupper. Du har erfarenhet av att jobba i XML-baserade verktyg och miljöer, där erfarenhet av DITA är meriterande. Du har också ett genuint intresse för att skriva och för att utveckla din förmåga att presentera tekniskt avancerad information för olika målgrupper. Att ha förståelse och starkt intresse för teknik i allmänhet ser vi som en förutsättning, gärna i kombination med en genomgången teknisk utbildning.

 

Struktur är essentiellt för kvalitén i arbetet, liksom förmågan att arbeta systematiskt och noggrant då texterna översätts till en mängd olika språk. Det blir helt enkelt enklare och roligare, om struktur och systematik kommer naturligt för dig.

 

Vi tror även att det är viktigt att du trivs med att samspela och kommunicera med många olika intressenter i stora projekt, då rollen som Technical Communicator ofta innebär många kontaktytor.

 

Om du tror att du är en av dem vi söker ser vi fram mot din ansökan som Technical Communicator på Semcon i Göteborg. 

Semcon

Med rötter i Sverige som mynnar ut i en bred internationell närvaro, arbetar vi både i nationella och globala team, där medarbetare från hela världen samarbetar i diverse projekt. Vårt tjänsteutbud är inriktat mot produktutveckling, där våra medarbetare arbetar dagligen med att ta fram nya smarta lösningar som ska bidra till ökat mervärde för slutanvändaren. Därför är det självklart för oss att du som medarbetare stimuleras, utvecklas och trivs i så hög grad som möjligt. Professionell utveckling innebär olika saker för olika individer, men gemensamt för oss på Semcon är vår vilja att lära; beroende på vart du vill kan Semcon ta din professionella ambition och nyfikenhet till helt nya platser! Var med och flytta fram gränserna inom ditt specialområde.

 

Det handlar om vart och hur långt du vill gå.

 

 
Om tjänsten
 
Anställningstyp
Tillsvidareanställning
 
Anställningsgrad
Heltid
 
Arbetstider
Dag
 
Arbetsplats/placeringsort
Göteborg
 
 
http://www.semcon.com
 
Kontakt
Anders Johnson, avdelningschef
mob: +46 704472947

Semcon is an international technology company that develops products based on human needs and behaviours. We strengthen our customers’ competitiveness by always starting from the end user, because the person who knows most about the user’s needs creates the best products and the clearest benefits to humans. Semcon collaborates mainly with companies in the automotive, industry, energy and life science sectors. With 3,000 specialised employees, Semcon has the ability to take care of the entire product development cycle, from strategy and technology development to design and product information. Semcon was founded in Sweden in 1980 and has offices in over 40 locations in nine different countries. In 2015, the Group reported annual sales of SEK 2.6 billion. Read more on semcon.com

Dela på: